Gestaltterapi


Hva hindrer oss egentlig i å ha det godt? Temaene våre er forskjellig, men når vi undersøker dem, er de alltid preget av en eller annen form for indre eller ytre konflikt. De fleste av oss har, uten å være klar over det, et indre klima der vi er ganske strenge og uvennlige mot oss selv. Det kan skape mye indre uro.

Elvestrømmens terapi

Å ta styring i eget liv krever at vi er i kontakt med oss selv:
– hva vil jeg, og hva vil jeg ikke?
– ‘hvem’ er jeg og hvordan har jeg det sammen med deg akkurat nå?
Først når vi vet dette, kan vi – gjennom bevisste valg – ta regien i eget liv.

Gestalt er blitt kalt ’Elvestrømmens terapi’.  Skal vi mestre Livets vannføring er det viktigere å vite hvordan elven renner enn hvorfor. Dermed er gestalt opptatt av å undersøke det som skjer her og nå; hvordan foregår kontakten mellom deg og omgivelsene dine, og hvordan er den eventuelt blokkert?

I Gestalt ser vi ikke på mennesker som symptombærere som skal studeres og behandles. Terapeuten er hverken nøytral observatør eller rådgiver, men en aktiv og deltagende aktør. Tolkning erstattes med felles leting etter mening.

’Gestalt’ kommer fra tysk og betyr meningfull helhet, form eller struktur. Gestalt tar hensyn til hele mennesket og forholder seg til alle de menneskelige dimensjoner; den fysiske, følelsesmessige, intellektuelle, sosiale og den spirituelle dimensjon. Uansett hvor i livet du føler du sitter fast, kan vi undersøke det i lys av gestalt, og finne struktur og mening.  Målet er å gjeninnføre evnen til å navigere bevisst og meningsfullt i sitt eget liv.

Velkommen til en uforpliktende prøvetime

Trygghet:  Endring skjer lettest når vi spenner av, og jeg er opptatt av å skape et trygt, vennlig og ikke-dømmende arbeidsklima.

Endring og utvikling:  Når vi er ubevisst handler vi på autopilot. Økt bevissthet gir nye valgmuligheter og er derfor både mål og middel for vekst og utvikling.

Gestalt er i dag en av de mest utbredte retninger innenfor psykoterapi, coaching og veiledning. I tillegge har Gestalt som metode fått en solid forankring innenfor næringslivet både i privat og offentlig sektor – både innenfor kommunikasjon, ledelse, organisasjonsutvikling, HMS og i alle former for opplæring.

Jeg anbefaler gjerne å kombinere samtale med Intensjonsmetoden.  I forbindelse med praksis som Gestalt- og IoPTstudent, har jeg kuttet prisene mine til nesten det halve, og tilbyr en pakke på 6 timer til 3000,-kr. Intensjonsprosessen tar ca halvannen time og du kan velge å benytte 2 av konsultasjonene til intensjonsarbeid.

Mer om meg, og hvordan jeg arbeider.

Mer om Gestalt-terapi

Om Kjærlighet og Sannhet

Personvern (GDPR)

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestmail