Psykotraumeterapi med IntensjonsmetodenHva er målet ditt? – Hva ønsker du deg? – Hva søker du? – Vet du hva du vil?

IoPT (Identitetsorientert psykotraume-terapi) er blitt kalt motorveien til sjelen. Metoden er en fascinerende og banebrytende tilnærming til indre arbeid, og består i å formulere en intensjonssetning, med en påfølgende resonansprosess der årsaken til problemene blir avdekket. Både metoden og teorigrunnlaget er utviklet av professor i psykologi Franz Ruppert, som er en pioner innenfor traumeteori og -terapi.

Hva hindrer deg i å leve det livet du elsker?

Når vi opplever noe som overvelder oss, sprenges vår kapasitet for å håndtere hendelsen på en sammenhengende måte, og vi må vi undertrykke og fortrenge deler av opplevelsen. Våre tanker, oppfattelse, følelser og hukommelse blir fordreid, og det oppstår gjerne ubehagelige symptomer.

De fortrengte delene gjemmes vekk og blir «erstattet» med overlevelsesstrategier som gjør at vi fungerer i hverdagen (f.eks å smile selv om du egentlig er trist eller sint). Prisen du betaler for dette, er at du mister kontakten med hvem du egentlig er, og med hva som dypest sett er bra for deg.

Å leve med overlevelsesstrategier og emosjonelle skader, er så vanlig at vi ofte oppfatter det som normalt, men vi kan alle gjenkjenne symtomene: stress, uro, angst, ensomhet, overfølsomhet, ulike former for avhengighet, tanker som går i ring, utmattelse, depresjon, vanskeligheter med å forata valg oa – er alle tegn på skjulte psykotraumer.

Intensjonsmetoden søker, på en skånsom måte, å bidra til synliggjøring av glemte deler av deg selv, slik at du gradvis kan bli mer hel igjen. Metoden er unik ved at den strekker seg bak symptomene, og viser deg den opprinnelige årsaken til det du strever med.

Bli deg selv – og verden forandrer seg


Intensjonsmetoden kan kombineres med samtale. I forbindelse med praksis som Gestalt- og IoPTstudent, har jeg kuttet prisene mine til nesten det halve, og tilbyr en pakke på 6 timer til 3000,-kr. Intensjonsprosessen tar ca halvannen time og du kan velge å benytte 2 av konsultasjonene til intensjonsarbeid.

Om du er nysgjerrig – ta kontakt for en uforpliktende samtale.

devanilaya@gmail.com


 

Mer om traumer:

Vi deler psykotraumer inn i to hovedkategorier:
– plutselige hendelser hvor man føler seg truet på livet (eks bilulykke) og
– gjentagende situasjoner som medfører en følelse av hjelpeløshet/maktesløshet, f.eks fysisk eller psykisk vold, manipulasjon eller kulde under oppveksten.
Tidlige barndomtraumer kan være vanskelig å identifisere fordi vi ofte ikke husker dem. Jo mer overveldende eller forvirrende oppvekstvilkårene var, jo større del av oss selv har vi vært nødt til å undertrykke og glemme. Disse glemte traumedelene er fryst fast og forlatt i underbevisstheten og de lider fremdeles. De er alltid i beredskap og deres angst, forvirring og smerte påvirker oss. Det kan føre til fysiske plager og er ofte den virkelige årsaken bak fysisk sykdom.

Tedtalk om traumers betydning for helsen

Mer om meg, og hvordan jeg arbeider

Om Kjærlighet og Sannhet

Personvern (GDPR)

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestmail