Forstå ditt kjæledyr


Forstå ditt kjæledyr

Vi vil at dyrene våre skal ha det godt, men i blant oppstår problemer vi ikke forstår årsaken til. Har du en hund som ikke liker å være alene, en hest som sluker luft eller en katt som ikke spiser? Har du et dyr med tvangsadferd/ticks?

For noen måneder siden fikk jeg være med i en IoPTprosess for en hest som var redd for å transporteres. Det var spennede å få lov til å gå i resonans med et dyr. Jeg fikk oppleve innenfra hvordan det føltes å være denne hesten når eieren skulle laste henne; å merke hestens frykt var …øyeåpnende, men enda mer overraskende var det å oppdage hvor store hun opplevde oss mennesker. Hesten selv veide sikkert 500 kg, og likevel oppfattet hun seg selv som liten og mennesker som kjemper. Innvendig tryglet hun om å få slippe å gå på hengeren, men kunne selvfølgelig ikke uttrykke seg med ord. Alt hun kunne var å kjempe mot overmakten (menneskene). For meg, som har arbeidet mange år med hester, var det fantastisk lærerikt å gå i resonans med et dyr.

Denne prosessen ble ekstremt presis og detaljert og det kom bl.a. frem hvordan redselen var oppstått. Prosessen viste også at det fantes paraleller mellom hestens problem og eieren. Dyrene våre er gjerne knyttet til oss på måter vi ikke helt har oversikt over, og hunden eller katten din kan være en port inn til å oppdage nye sider ved deg selv.

I denne gruppen vil vi så langt det er mulig ha dyrene til stede under prosessen.

 

 

Halv pris våren 2020

 

 

 

 

 

 

FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail