IoPT – Terapi for livet


Intensjonsmetoden er en banebrytende og fascinerende reise i oss selv og i det å være menneske. For meg har IoPT vært en slags oppvåkning til en virkelighet jeg ikke ante fantes. Igjen og igjen blir menneskers indre åpenbart på måter som det er umulig å forutse og som berører dypt. Det gjør meg ydmyk. Og begeistret.

.

Ta deg selv på alvor!

  • Føler du deg stresset, overveldet eller deprimert?
  • Har du en kronisk sykdom?
  • Har du vært utsatt for en traumatisk opplevelse?
  • Synes du det er vanskelig å foreta valg?
  • Har du problemer med konsentrasjonen?
  • Er du hypersensitiv?
  • Har du problemer med nære relasjoner?
  • Kjemper du med eksistensielle spørsmål som ensomhet eller meningsløshet?

.

Hva hindrer deg i å leve det livet du elsker?

Når vi opplever noe overveldende eller smertefullt må vi undertrykke hele, eller deler av opplevelsen. Våre tanker, oppfattelse, følelser og hukommelse blir fordreid, og det kan oppstå ubehagelige symptomer.

De fortrengte delene gjemmes vekk og blir «erstattet» med overlevelsesstrategier som gjør at vi fungerer i hverdagen – som å smile selv om du egentlig er såret eller trist. Prisen du betaler for dette, er at du mister kontakten med hvem du egentlig er, og med hva som dypest sett er bra for deg.

Å leve med overlevelsesstrategier og emosjonelle skader, er så vanlig at vi nærmest oppfatter det som normalt, men vi kan alle gjenkjenne symtomene: stress, uro, angst, ensomhet, overfølsomhet, ulike former for avhengighet, tanker som går i ring, utmattelse, depresjon, vanskeligheter med å forata valg oa – er alle tegn på skjulte psykotraumer.

Intensjonsmetoden søker, på en skånsom måte, å bidra til synliggjøring av glemte deler av deg selv, slik at du gradvis kan bli mer hel igjen. Metoden er unik ved at den strekker seg bak symptomene, og viser deg den opprinnelige årsaken til det du strever med.

.

.

Bli deg selv – og verden forandrer seg

.

Individualterapi: Intensjonsmetoden kan kombineres med samtale. I forbindelse med min student-praksis, har jeg kuttet prisene til nesten det halve, og tilbyr en pakke på 6 timer til 3000,-kr.

Kontakt meg gjerne for en uforpliktende samtale; devanilaya@gmail.com

..

Mer om traumer:

Vi deler psykotraumer inn i to hovedkategorier:
– Monotraumer er plutselige hendelser hvor man føler seg truet på livet (for eksempel en bilulykke)
– Relasjonstraumer handler om gjentagende situasjoner som medfører en følelse av hjelpeløshet/maktesløshet, f.eks fysisk eller psykisk vold, manipulasjon, avvisning eller kulde under oppveksten.

Tidlige barndomstraumer kan være vanskelig å identifisere fordi vi ofte ikke husker dem. Jo mer overveldende eller forvirrende oppvekstvilkårene var, jo større del av oss selv har vi vært nødt til å undertrykke og glemme. Disse glemte traumedelene er fryst fast og forlatt i underbevisstheten og de lider fremdeles. De er alltid i beredskap og deres angst, forvirring og smerte påvirker oss. Det kan føre til fysiske plager og er ofte den virkelige årsaken bak fysisk sykdom.
IoPT kan sette deg i kontakt med disse traumedelene, slik at de for første gang kan bli sett, følt og møtt med vennlighet og omsorg.

Velkommen til en uforpliktende prøvetime

.

Tedtalk om traumers betydning for helsen

Mer om meg, og hvordan jeg arbeider.

Personvern (GDPR)

.

FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail